Waarom Podotherapie Hulleman?

Niet symptoombehandeling,
maar oorzaak-behandeling

Iedere klant is anders. Iedere klacht is anders. Daarom geldt bij één bepaalde klacht niet één specifieke behandeling, elke zorgvraag is persoonlijk maatwerk!

Door een uitgebreid onderzoek naar niet alleen de voeten, maar naar het hele bewegingsapparaat, wordt de oorzaak van de klacht vastgesteld. Want daar waar de pijn zit hoeft niet de oorzaak van de klacht te zijn, het kan elders in het lichaam worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld een knieklacht kan worden veroorzaakt door het verkeerd functioneren van de voet.

De oorzaak van klachten vinden we vaak in een blokkade in de voet en/of enkel. Een blokkade is een bewegingsbeperking of bewegingsverandering in één of meerdere gewrichten. Dit zorgt ervoor dat ergens anders in het lichaam gecompenseerd moet worden, wat vroeg of laat leidt tot een klacht.

De voetklacht moet vervolgens niet alleen met zooltherapie behandeld worden! Er moet eerst een stap terug gedaan worden, er moet getracht worden de blokkade(s) weg te nemen. Het lichaam zelf moet weer op de juiste manier gaan bewegen. Dat gebeurd door het toepassen van manueel therapie. Hierbij kan zooltherapie ondersteunend zijn.

Wilt u zo snel mogelijk herstellen, klachten voorkomen(preventie), of prestaties verbeteren? Dan bent u bij Podotherapie Hulleman aan het juiste adres.