Podotherapeut plus

Een PodotherapeutPlus heeft in een tweejarige opleiding geïnvesteerd in het vergroten en verbreden van zijn kennis om in Nederland tot de top van het podotherapeutisch werkveld te behoren.

Manueel therapie

Een grote meerwaarde van een PodotherapeutPlus is het toepassen van manueel therapie. Met deze therapie kan de oorzaak van het probleem vanuit het lichaam behandeld worden.

Volgens de klassieke podotherapeutische manier wordt de stand van het lichaam uitgebreid onderzocht en vervolgens behandeld met een steunzool. Dit kan goed helpen om het symptoom te bestrijden. Maar het onderliggende probleem van de klacht pak je er niet mee aan. Wat gebeurt er als de zool wordt weg gehaald?

De oorzaak die wij altijd zien is een afwijkende manier van bewegen in een gewricht in de voet en/of enkel. Ook wel de blokkade genoemd. Dit zorgt voor overbelasting in voet/enkel/knie/heup/onderrug of een combinatie hiervan. Deze ‘blokkade(s)’ in de voet en/of enkel moeten behandeld worden. Zodat het lichaam zelf weer op de juiste manier gaat bewegen voor een structurele oplossing.

Dat doet de Podotherapeut Plus met manueel therapie. Manueel therapie is het toepassen van snelle korte bewegingen om gewrichten ‘los’ te krijgen.

 

Biomechanica

Er wordt dieper ingegaan op de kennis van de invloed die het been en bekken op de voet uitoefent, dan in de standaard podotherapie opleiding.

Echo

De PodotherapeutPlus heeft een 10-daagse echocursus van de voet en enkel afgerond met een examen. Hierbij komen alle anatomische structuren ter sprake en worden ze met de echo in kaart gebracht. *

* Niet elke locatie beschikt over een echo

Nagelchirurgie

Elke PodotherapeutPlus kan na het volgen van de opleiding ingegroeide nagels behandelen onder verdoving. Hierbij wordt de fenolisatie techniek toegepast. Dit heeft als kenmerk dat, na het verdoven van de teen en het verwijderen van een deel van de nagel, de matrix wordt behandeld met Fenol. Dit is een vloeibaar middel die de cellen bij het verwijderde deel van de nagel kapot maakt. Dit zorgt voor een versmalling en het niet meer ingroeien van de nagel en bovenal is het een definitieve oplossing.*

*Bij podotherapie Hulleman is dit alleen mogelijk aan de Dennenlaan 56 in Emmen.

Drukmeetplaat

Tijdens een ééndaagse cursus wordt gedoceerd hoe de PodotherapeutPlus alles uit een drukmeetplaat kan halen.

Samenwerking orthopedie

Tijdens de opleiding wordt er samengewerkt met orthopeden en operaties meegekeken van de voet/enkel. Hiermee wordt een nog beter inzicht verkregen, wanneer er juist wel of niet moet worden doorverwezen naar een orthopeed.