Klachten bij kinderen

Kan uw kind minder goed meekomen met leeftijdsgenoten of begint hij/zij te hinken tijdens de wedstrijd, dan is het verstandig om een podotherapeut te bezoeken. Kinderen horen klachtenvrij te bewegen. Bij kinderen herstellen klachten goed en snel na een bezoek bij de podotherapeut.

Morbus sever(pijn in de hak)

Een veel voorkomende klacht die wij tijdens ons spreekuur zien, is de Morbus Sever. Dit is een irritatie van de groeischrijf in het hielbeen. We zien deze klacht veel in de leeftijd van 8-14 jaar(daarna niet meer omdat de groeischijf dan niet meer aanwezig is). De klachten spelen op bij hogere belasting zoals buitenspelen, hockeyen, voetballen en andere spring en rensporten. De pijn zit in de hiel en is tijdens, maar vaak ook na het sporten aanwezig.

Het ontstaat door een te grote kanteling van de achter- en middenvoet naar binnen toe. Dit zorgt ervoor dat de belasting op het hielbeen door het peesblad onder de voet en de achillespees niet meer in evenwicht is. Dit resulteert in te grote trekkrachten op de groeischijf.

Behandelmogelijkheden

  • Manueel therapie
  • Podotherapeutische zolen
  • Rust
  • Koelen
  • Fysiotherapie
  • Gelzooltje

Behandelmogelijkheden Podotherapie Hulleman

Wij gaan op zoek naar waarom de voet die compenserende beweging maakt. Vaak zien we dat er een blokkade in de voet en/of enkel aanwezig is. Door deze blokkade te behandelen met manuele therapie wordt de voet weer op de juiste wijze geactiveerd. Dit wordt vaak ondersteund met podotherapeutische (sport)zolen, die bij deze klacht een snel resultaat geven.