Podotherapie Hulleman

Ons probleem, uw oplossing

Iedere klant is anders. Iedere klacht is anders. Daarom geldt bij één bepaalde klacht niet één specifieke behandeling, elke zorgvraag is persoonlijk maatwerk!
Door een uitgebreid onderzoek naar niet alleen de voeten, maar naar het hele bewegingsapparaat, wordt de oorzaak van de klacht vastgesteld. Want daar waar de pijn zit hoeft niet de oorzaak van de klacht te zijn, het kan elders in het lichaam worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld een knieklacht kan worden veroorzaakt door het verkeerd functioneren van de voet.

De oorzaak van klachten vinden we vaak in een blokkade in de voet en/of enkel. Een blokkade is een bewegingsbeperking of bewegingsverandering in één of meerdere gewrichten. Dit zorgt ervoor dat ergens anders in het lichaam gecompenseerd moet worden, wat vroeg of laat leidt tot een klacht.
De voetklacht moet vervolgens niet alleen met zooltherapie behandeld worden! Er moet eerst een stap terug gedaan worden, er moet getracht worden de blokkade(s) weg te nemen. Het lichaam zelf moet weer op de juiste manier gaan bewegen. Dat gebeurd door het toepassen van manueel therapie. Hierbij kan zooltherapie ondersteunend zijn.
Wilt u zo snel mogelijk herstellen, klachten voorkomen(preventie), of prestaties verbeteren? Dan bent u bij Podotherapie Hulleman aan het juiste adres.

Tim Hulleman

Mijn naam is Tim Hulleman, afgestudeerd podotherapeut in 2014. Mijn specialiteit is het zoeken naar de oorzaak van klachten, wat vaak een blokkade is, en deze weg te nemen met manueel therapie.

Na het behalen van mijn bachelor Podotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede ben ik gaan werken voor Voetportaal Podotherapeuten. Hier heb ik onder begeleiding van orthomanueel arts, podotherapeut en voorloper binnen de podotherapie René Somers het podotherapeut-plus traject gevolgd.

In veel verschillende werksettingen zoals gezondheidscentra, fysiotherapie praktijken en een orthopedisch centrum heb ik veel ervaring opgedaan.

De afgelopen jaren heb ik steeds meer bewondering gekregen voor het geweldige kunstwerk ‘de voet’ en welke rol het heeft in het ontstaan van klachten aan het been.

Mede met het plezier en passie wat ik in mijn werk heb is bij mij dit jaar de uitdaging ontstaan om mijn eigen praktijk op te richten. Waarmee ik me in Emmen en Almelo gevestigd heb.

Opleidingen & Cursussen

N

Podotherapeut-Plus traject

2014 – 2016

N

Cursus Manueel therapie (module 1)

2014

N

Cursus Drukmeetplaat

2014

N

12 daagse cursus Echografie voet en enkel

2015

N

Cursus Nagelchirurgie

2015

N

2-jarige Post HBO opleiding Sport podotherapie

2016 – 2018

N

Podotherapeut-Plus opleider

2018

N

Bezoeken van congressen