Soorten behandeling

Podotherapeutische zolen
Per aandoening kan de opbouw van de steunzool verschillen. Aan de hand van een 3D-scanner wordt de voet opgemeten voor een op maat gemaakte zool. Daarnaast wordt er gevarieerd in de hardheid van het materiaal, afhankelijk van het doel of de activiteit waarvoor de zool gebruikt wordt.

Manuele therapie
Deze therapie is bij uitstek geschikt om, in gevallen waarbij een blokkade in één of meer gebieden in de voet bijdraagt tot het niet goed kunnen functioneren van die voet, deze blokkades op te heffen. Daarbij wordt via een zogenaamde manipulatietechniek met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie als zolen of tapen.

Orthese
Van siliconen materiaal wordt een orthese (spalkje) gemaakt om tenen te corrigeren, te stabiliseren of om drukpunten drukvrij te leggen. Het wordt ter plekke om de voet gevormd voor een perfecte pasvorm.

Tapen
Dit is een tijdelijke therapie om de voet te stabiliseren. Bijvoorbeeld in afwachting van de podotherapeutische zolen of om overbelasting van banden en spieren tegen te gaan.

Schoenadvies
De keuze van goede schoenen kan veel klachten voorkomen. De podotherapeut is bij uitstek de persoon om u daarover te adviseren.

Schoenmodificatie
Hierbij worden schoenaanpassingen gedaan met vilt, om drukpunten, slijmbeurzen of ‘knokkels’ te ontlasten.

Vilttherapie
Pijnlijke drukpunten onder de voet worden hierbij vrij gelegd. Dit wordt ook vaak toegepast bij (diabetische) wonden, voor een optimale genezing.

Instrumentele behandeling
Dit wordt toegepast voor het verwijderen van hardnekkige likdoorns.

Nagelchirurgie
In geval van een ingegroeide nagel, wordt onder lokale verdoving een deel van de nagel verwijderd. Door de versmalling van de nagel kan deze niet meer ingroeien.
Voor meer informatie zie Podotherapeut Plus.

Samenwerking andere disciplines
Mocht tijdens het onderzoek naar voren komen dat u naast onze podotherapeutische behandeling ook voor aanvullende therapie behandeld moet worden, welke niet binnen ons domein valt, dan zal u in gezamenlijk overleg doorgestuurd worden.