Scheve grote teen (hallux valgus)

De hallux valgus is een veel voorkomende klacht. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. U heeft dan pijn in het grote teengewricht of in de tenen ernaast, denk hierbij aan drukplekken. De hallux valgus kan door drie factoren veroorzaakt worden: erfelijkheid, schoeisel en verkeerde stand van de voeten en de daarmee samenhangende looppatroon. Met de laatste twee factoren kan een podotherapeut u helpen.

Zorg ervoor dat uw schoenen rond het grote teengewricht ruim genoeg zijn en dat er geen stiksels en naden tegen uw tenen drukken. In het looppatroon zien we vaak dat de voet te veel naar binnen kantelt, waardoor het grote teengewricht niet meer op de juiste wijze belast wordt.

Behandelmogelijkheden

  • Spalk
  • Orthese(teenstukje)
  • Podotherapeutische zolen
  • Manueel therapie
  • Operatie

Behandelmogelijkheden Podotherapie Hulleman

Bij podotherapie Hulleman wordt als eerst op zoek gegaan naar, waarom de voet teveel naar binnen kantelt. Dit gaan we vanuit de voet corrigeren door het toepassen van manueel therapie. Vervolgens wordt dit ondersteunt met een podotherapeutische zool en wordt er een schoenadvies op maat gegeven.

Hiermee kunnen wij het proces van het steeds schever gaan staan van de teen vertragen. 

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.